Четверг, 28.03.2024, 22:29

Приветствую Вас Прохожий | RSS

ГлавнаяРегистрацияВход
Меню сайта

Мини-чат
200

Главная » 2008 » Апрель » 1 » Витрішки на продаж
Витрішки на продаж
23:18
Останнім часом все частіше чутно про занепад українського села. Гинуть господарства, нема роботи, немає надії на краще. Кожного року на Житомирщині реєструється декілька мертвих сіл. Сіл, в яких немає жодного мешканця. І це при тому, що саме села вважаються хранителями українських традицій та звичаїв. Отже, втрачаючи їх, ми втрачаємо і своє коріння.

Серед головних умов відродження життя в сільських районах залишається розвиток підприємництва та малого бізнесу. Одним з дуже перспективних та прибуткових напрямків діяльності вважається сільський, або зелений, туризм. Міжнародна практика свідчить, що розвиток сільського туризму у формі малого сімейного бізнесу є великою соціально-економічною програмою спрямування частини аграрного населення зі сфери виробництва в сферу послуг.

Для туриста агротуризм надає широкі можливості відносно недорого відпочити в затишному сільському будинку, відчути всю красу національної гостинності. Тут приймають та частують гостя як свого найдорожчого родича, а також показують всі принади сільського життя та визначні місця і пам’ятки околиці. Мандрівник зможе скуштувати особливі домашні страви, придбати сувеніри, взяти участь у нескладних сільськогосподарських роботах. В аграрному туризмі може бути задіяна вся сільська громада. Це дає поштовх і для розвитку.

В багатьох регіонах нашої держави вже активно розвивається сільське туристичне підприємництво на основі громадських ініціатив. А ось Житомирщина у цьому плані пасе задніх і залишається єдиним регіоном, де розвиток сільського туризму перебуває у зародку. І нам повинно бути соромно, що туристичний путівник по Житомирщині випускає Київ.

Для того щоб активізувати і підштовхнути до дій, Житомирська обласна молодіжна організація “Центр розвитку туризму” та “Український дім 21 століття” провели науково-методичний семінар, де показали можливості розвитку цього виду діяльності не тільки теоретично, але й запросили практиків з інших регіонів.

Вперше сільський туризм в Україні з’явився в Хмельницькій області.

- Під час перебудови в Грицеві, як і усюди, зупинилось виробництво, - сказала Наталя Гнатюк, найдосвідченіший практик сільського туризму. - Нічого на продаж, крім витрішок, у нас не було, тому ми й вирішили їх гарненько запакувати та й жити з цього. На сьогодні селище міського типу Гриців вважається столицею українського зеленого туризму, де на кожну пору року є свій фестиваль. У нас немає таких принад, як на Житомирщині. Просто все, чим ми принаджуємо туристів, добре розрекламоване.

Враховуючи вищесказане, можна вважати, що у Житомирської області все ще попереду. Аби бажання було. Тим більше, що ентузіастів у нас не бракує.

Просмотров: 3723 | Добавил: admin_dom | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Mitya  
0
замечательня новость!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Поиск

Друзья портала
Рунный посох: официальный сайт фестиваля славянских искусств
Rambler's Top100

Directrix.ru - рейтинг, каталог сайтов

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Copyright velgo © 2024